
MAKURAATI
Kaikkiin Säkylän kouluihin on koottu makuraadit. Makuraateihin kuuluu edustajia oppilaista, henkilökunnasta, huoltajista (käytännössä vanhempainyhdistys nimeää joukostaan edustajan) ja ruokahuollon toimijoista. Tarkoituksena on keskustella monenlaisista kouluruokailuun liittyvistä asioista ja viedä tarpeellisiksi katsottuja asioita käytäntöön. Makuraatiin saat yhteyttä koulun rehtorin tai kunnan ruokahuoltopäällikön kautta.
Ruokahuoltopäällikön yhteystiedot
Katariina Salonen, katariina.salonen@sakyla.fi, puh. 050 364 0401
RUOKALISTA
Säkylän kouluissa noudatetaan 6 viikon kiertävää ruokalistaa. Joka päivä tarjolla on myös kasvisruokavaihtoehto.
VIIKKO 1
MA: Nakkikastike, Kasvisstroganof, Perunat, Kaali-ananas-persiljasalaatti
TI: Porkkananapit/Punajuuripyörykät, Perunasose, Jäävuori-kurkku -salaatti
KE: Pulled-pastavuoka, Kasvis-pastavuoka, Porkkanaraaste
TO: Kalapuikot, Kasvis-papukroketit, Perunat, Kermaviilikastike, Kiinankaali-melonisalaatti
PE: Broilerikeitto, Purjo-perunasosekeitto, Sämpylät
VIIKKO 2
MA: Jauheliha-lasagnette, Kasvis-lasagnette, Kaali-kurpitsapikkelssisalaatti
TI: Mannapuuro / Riisipuuro, Marja-/hedelmäkeitto, Ruisruutu / Rieska
KE: Jauhelihapihvit, Bataatti-juurespihvit, Perunasose, Jäävuori-tomaatti-kurkkusalaatti, Herkkukurkkusalaatti
TO: Kirjolohikiusaus, Juureskiusaus, Punajuuri, Jäävuori-papu-marinoitu sipuli -salaatti
PE: Kasvissosekeitto Marja- / omenahyve
VIIKKO 3
MA: Pinaattiohukaiset /Porkkanapihvit, Puolukkahillo, Perunat, Maito-/kermaviilikastike, Jäävuori-kurkku-ananas-juusto-salaatti
TI: Jauhelihakastike, Papu-paprikapata, Perunat, Jäävuori-herne-rypälesalaatti
KE: Tonnikalavuoka, Kasvisvuoka, Tilliset kurkkusuikaleet
TO: Lihamureke, Talon kasvispihvit, Perunasose, Porkkanaraaste, Puolukkasurvos
PE: Makkarakeitto, Porkkanasosekeitto, Rouheiset sämpylät
VIIKKO 4
MA: Broileripyörykät / -nugetit, Kasvispyörykät / Kasvisjalopenonugetit, Riisi, Currykastike, Kiinankaali-kurkku-paprikasalaatti
TI: Liha-makaronilaatikko, Kasvis-makaronilaatikko, Marinoitu kaali-porkkanasalaatti
KE: Palapaisti, Juustohullun juuresmuhennos, Perunat, Kiinankaali-maissi-tomaattisalaatti
TO: Emännän päivä (Br-kiusaus/ Br-riisivuoka/ Kaalilaatikko/ Pyttipannu/ Kebabkiusaus
PE: Kirjolohikeitto, Kasviskeitto, Ruisleipä
VIIKKO 5
MA: Lihapyörykät, Porkkanapyörykät, PerunasoseJäävuori-tomaattisalaatti
TI: Broilerikastike, Kasvisstroganof, Riisi, Kukkakaali-ananas-kurkkusalaatti
KE: Jauheliha-perunasoselaatikko, Soija-perunasoselaatikko, Kiinankaali-maissi-paprikasalaatti
TO: Sitruunainen kalaleike, Punajuuripihvit, Perunat, Kastike, Porkkanaraaste
PE: Hernekeitto, Kasvishernekeitto, Pannukakku ja hillo
VIIKKO 6
MA: Broileri-pastavuoka, Juures-papuvuoka, Kaali-kurkku-persiljasalaatti
TI: Uunimakkara, Kasvisnakit, Perunasose, Jäävuori-appelsiinisalaatti
KE: Jauhelihakastike, Kasviskastike, Riisi/pasta, Porkkana-kurkku-raitasalaatti
TO: Kinkkukiusaus, Punajuuri-palsternakkakiusaus, Jäävuori-tomaatti-vesimelonisalaatti
PE: Jauhelihakeitto, Linssikeitto, Sämpylä
Jokaisena päivänä aterian lisäksi tarjolla näkkileipä, ravintorasva, maito, piimä ja vesi.
ERITYISRUOKAVALIOT
Opiskelijoille järjestetään erityisruokavalio terveydellisistä syistä lääkärintodistuksen perusteella. Lääketieteellisiä syitä ovat mm. ruoka-allergia, maito- tai vilja-allergia, laktoosi-intoleranssi tai jokin muu ruokavalio, kuten diabetes tai keliakia. Lääkärintodistus ja huolellisesti täytetty erityisruokavaliolomake, toimitetaan keittiölle mahdollisimman pian.
Vähälaktoosisessa tai laktoosittomassa ruokavaliossa, kasvisruokavaliossa ja uskonnollisiin syihin perustuvassa ruokavaliossa ei tarvita lääkärintodistusta, pelkkä erityisruokavaliolomake riittää.
Jos ruokailija saa vain lieviä oireita, huomioidaan se ruokailutilanteessa siirtämällä kyseinen ruoka-aine syrjään. Hän ei tällöin tarvitse erityisruokavaliota eikä lääkärintodistusta.
Mikäli tarvitsee erityisruokavaliota, pyydämme täyttämään erityisruokavalio-ilmoituksen aina jokaisen lukuvuoden alussa. Lääkärintodistusta ei tarvitse kuitenkaan toimittaa kuin kertaalleen.
Ilmoitathan
dieettikeittäjä Elvi Lehtorannalle elvi.lehtoranta@sakyla.fi tai
ruokapalveluesimies Katariina Saloselle p. 050 364 0401
jos ruoka-aineallergioihin tulee muutoksia lukuvuoden aikana.
Jos epäselvyyttä tai kysyttävää, voit soittaa suoraan keittiön numeroon tai koulun terveydenhoitajaan.