YO-INFO

Koeaika on 6 tuntia: klo 9.00 – 15.00, jos kokelas kirjoittaa kaksi valinnaista kieltä, voi hän käyttää aikaa 8 tuntia

• Saavu paikalle ajoissa, oma kone 8.00, jos käytät koulun konetta 8.20.

• Koneen lisäksi tarvitset kuulokkeet, jos käytät hiirtä, sen pitää olla langallinen. Kuulokkeissa ei saa olla ollenkaan langatonta toimintoa.

• Saliin ei tuoda kännyköitä, älykelloja, eikä minkäänlaisia laukkuja tms.

• Eväät on purettava koulun toimittamille lautasille ennen omalle paikalle menoa.

• Vaatteissa, juomapulloissa ja eväskääreissä jne. ei saa olla mitään luettavaa tekstiä. Tarvittaessa ne on teipattava peittoon.

• Koejärjestelmään kirjautuessa sinun tulee tietää henkilötunnuksesi

• Kokeen alettua et voi enää kysyä valvojilta ohjeita kokeen tekemiseen liittyen

• Teknisten ongelmien kohdatessa tai halutessasi lisää konseptipaperia, nosta käsi ylös

• WC-käynnit vain valvojan saattamana

• Näyttö on pimennettävä ennen paikalta poistumista. Abitin näytössä on oikeassa yläkulmassa lukon kuva, klikkaa sitä tai taita paperi ruudun peitoksi.

• Koetilaisuudesta saa lähteä aikaisintaan klo 12.00

• Klikkaa: päätä koe.

• Kun irroitat käynnistystikun koneestasi, koetta ei saa enää jatkaa.

• Jos suoritukseen on tilapäisesti vaikuttanut sairaus tai esim. vaikeat kotiolot, tulee sairaudesta esittää lääkärintodistus ja muista syistä riittävä selvitys. Jos sairastut, ota yhteyttä rehtoriin!

• Todistuksia ei oteta huomioon kokeita korjattaessa, vaan niiden merkityksen tutkii erillinen työryhmä

Tarkempia ohjeita: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille